Leacuri cu napraznic

Leacuri cu napraznic

Napraznicul(Geranium robertianum), cunoscut sub denumirea populara de ciocul cocorului sau al berzei, este folosit in tratarea multor afectiuni, chiar grave, precum cancerul.
Planta contine o cantitate importanta de germaniu, un oligoelement care ajuta la oxigenarea celulara, atat de importanta in vindecarea bolilor.
In cancer,tratamentul se face minim un an de zile, cu pauze scurte la 2-3 luni, cu pulbere,ceaiuri , tincturi sau tablete, in doze mari. Se poate utiliza in cancer bucal, laringian,pulmonar, mamar cat si in cel intestinal, de prostata sau vezica urinara.
Alte recomandari foarte cunoscute sunt: infertilitatea masculina si cea feminina, fibrom uterin, chisturi ovariene, tulburari menstruale, ulcer hemoragic, hemoroizi, dar si in oboseala cronica, astenie, ca un bun tonic general.
Infuzia de napraznic e bine de stiut , sa nu se faca cu apa de la robinet , ci doar cu apa plata.Curele scurte ,in general, nu dau rezutatele asteptate. In cele mai multe cazuri e bine de repetat cura dupa o pauza de 3 saptamani.Sunt numeroase situatiile cand trebuie continut tratamentul timp indelungat, pana la obtinerea rezultatelor dorite.
Cum poti prepara pulberea acasa :
– dupa recoltare planta se usuca si se marunteste foarte fin ( se poate utiliza o rasnita), apoi se cerne printr-o sita deasa . Din pulbere obtinuta se ia cate o lingurita de patru ori pe zi, inainte de a manca.