Ceaiul de păpădie te ajută să slăbești

Ceaiul de păpădie are o mulțime de beneficii pentru organism. Printre acestea se numără reglarea digestiei, protejarea pielii, dar și detoxifică.

Florile de păpădie pot fi folosite pentru a face ceai, în timp ce rădăcinile bogate în nutrienți pot fi folosite pentru a prepara cafea.

În cazul în care ceaiul se prepară cu rădăcină de păpădie prăjită, acesta are un gust și arată ca o cafea.

Din acest motiv, este cunoscut ca și cafea de păpădie în unele locuri.

Ambele băuturi au beneficii similare pentru sănătate și devin din ce în ce mai populare cu fiecare an care trece.

Ceaiul este făcut pur și simplu prin udarea petalelor înflorite în apa clocotită, la fel ca și cele mai multe alte tipuri de ceai.

Pentru a face cafeaua, rădăcinile trebuie să fie uscate, tocate, prăjite, apoi pot fi preparate.

Păpădia are substanțe nutritive sănătoase, variind de la steroli și flavonoizi la carotenoizi, sesquiterpene, vitamine și minerale.

Mulți dintre acești compuși organici puternici au efecte semnificative asupra organismului, ceea ce a făcut ca această băutură specială să fie o alegere comună pentru iubitorii de plante.

Alege și folosește acele păpădii care cresc în locuri cât mai curate, departe de praful drumului și noxe.

Ceaiul de păpădie și beneficiile sale

1. Detoxifică corpul

Unul dintre motivele pentru care oamenii ajung pentru ceaiul de păpădie este să-i ajute să-și detoxifice ficatul.

Ceaiul este un diuretic puternic, care va ajuta organismul să elimine toxinele mai rapid și sa-și îmbunătățească funcția renală.

Mai mult, ceaiul de păpădie crește și concentrația anumitor enzime detoxifiante din ficat.

2. Ajută la slăbit

Cercetările timpurii privind amestecul complex de compuși organici din ceaiul de păpădie au arătat că pot avea anumite efecte anti-obezitate.

Acest lucru are loc prin suprimarea diferitelor enzime metabolizatoare ale grăsimilor, împiedicându-le să ia această grăsime în organism.

În plus, efectele diuretice ale acestui ceai ajută, de asemenea, la eliminarea apei și a balonării, ceea ce poate fi frustrant pentru oricine încearcă să piardă în greutate.

3. Previne bolile cronice

Amestecul bogat de antioxidanți găsit în ceaiul de păpădie, inclusiv flavonoidele, compușii fenolici și sesquiterpenele, toate pot ajuta organismul să elimine radicalii liberi.
Acest lucru minimizează stresul oxidativ, care este o cauză majoră a bolilor cronice, inclusiv a cancerului.

Prin neutralizarea acestor radicali liberi, acest ceai poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea stării de sănătate și a sănătății.

4. Face oasele mai puternice

Ceaiul de papadie are, de asemenea, cantități măsurabile de minerale esențiale, inclusiv calciu, zinc, fier și magneziu, toate fiind necesare organismului pentru a crea oase puternice și pentru a preveni apariția osteoporozei.

Pe măsură ce îmbătrânim, densitatea minerală osoasă începe să scadă, cauzând slăbirea oaselor și articulațiilor, ceea ce duce la o incapacitate de a efectua anumite activități fizice, precum și la o calitate mai scăzută a vieții.

Suplimentarea continuă cu minerale este esențială pentru a vă face să vă simțiți tineri și să vă îmbinați fizic pe măsură ce îmbătrâniți.

6 trucuri alimentare care te ajută să nu mai mănânci mult

5. Ceaiul de păpădie stimulează circulația

Una dintre cele mai importante minerale din corpul nostru este fierul și servește o serie de scopuri importante.

Mai ales, este necesar să se producă celule roșii sanguine, iar fără aceasta, putem suferi de anemie, caracterizată prin slăbiciune, probleme cognitive și oboseală.

Fierul găsit în ceaiul de păpădie poate preveni această stare și poate îmbunătăți circulația, asigurând că diferite părți ale corpului sunt oxigenate corespunzător pentru funcția maximă.

6. Echilibrează nivelul de zahăr din sânge

Pentru persoanele care suferă de diabet zaharat, menținerea unui nivel stabil de zahăr din sânge este crucială pentru o viață sănătoasă.

Papadia de ceai poate regla nivelul zahărului din sânge și poate preveni pirolizele și picăturile care pot fi periculoase.

Cercetarea în acest sens este limitată, însă rezultatele primare sunt foarte încurajatoare pentru cei care încearcă să gestioneze simptomele diabetice.

7. Ceaiul de păpădie îmbunătățește digestia

Diferiții compuși găsiți în ceaiul de păpădie acționează ca un diuretic, laxativ și stimulant digestiv, provocând în același timp o eliberare a unei bile suplimentare.

Acest lucru poate ajuta la accelerarea digestiei și la eficentizarea acesteia, eliminând astfel simptomele de constipație, balonare, crampe, diaree și chiar hemoroizi.

Având în vedere cât de important este stomacul pentru funcția noastră totală de sănătate și imunitate, optimizarea activităților din intestinul nostru poate fi una dintre cele mai importante beneficii ale acestui ceai.

Amarantul, o cereală ce-ți scade apetitul. Iată ce beneficii mai are

8. Reduce inflamațiile

Unii oameni au lăudat ceaiul de păpădie pentru efectele sale antiinflamatorii, în special asupra articulațiilor dureroase.

Este indicat și împotriva durerilor de cap și a tensiunii musculare generale.

Antioxidanții și alți compuși activi din ceaiul de păpădie reduc durerea și inflamația în țesuturile afectate.

Ei contribuie, în același timp, la reglarea circulației și a echilibrului hidric.